Reportáž:Bor A – Stříbro

29.7. se odehrál zajímavý zápas mezi Borem a Stříbrem. Reportáž píšu ze svého pohledu, takže se omlouvám, pokud někdo z přihlížejících má jiný pohled.

Zápas Máca – Samec proběhl výsledkově dle předpokladů, ale houževnatost a chuť zahrát si co nejlepší tenis hnala Karla Mácu (hlavně v prvním setu) k téměř bezchybné obraně. Moc pěkný výkon a zajímavý zápas.

Malík – Nevařil. K velkému překvapení se schylovalo v prvním setu. Radek Nevařil vedl 5-3!!! Pak se mu ale hra naprosto sesypala a Roman s přehledem dotáhl zápas k vítězství.

Nevídanou podívanou přinesl debl. Malík s Nohou nastoupili proti Paterovi se Samcem. Nádhernou kulisu udělalo cca 10 domácích fans, kteří vzorně povzbuzovali domácí.

Lépe začali hosté ze Stříbra a i s přispěním štěstí zvítězili v prvním setu 6-3. I v druhém setu začali lépe, ale postupem času se začala hra vyrovnávat. Za stavu 5-3 a 40-15 pro Stříbro vypadalo, že je hotovo. To by ale nesměli stát proti dvěma velkým bojovníkům. Oba mečboly odvrátili a otočili na 6-5 a 40-0. Zde ještě Patera se Samcem dokázali gem otočit ve svůj prospěch a odvrátit 3 setboly. V tiebreaku však dominovali domácí a zvítězili 7-1.

Rozhodnout musel super tiebreak. Žádná z dvojic se nedokázala odtrhnout na víc jak jednobodové vedení a tak rozhodla až chyba Stříbra za stavu 9-10. Konečný výsledek tedy 2-1 pro Bor.

I když jsme prohráli, musím pochválit jak soupeře, tak fanoušky. Je radost zahrát si takové zápasy.

Tenisu zdar

Michal Samec